Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Σε συνεχή έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου πρώην αστυνομικού στο Λος Άντζελες

Πηγή: skai.gr
Ημερομηνία: Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013




Αμοιβή ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του διαβόητου πλέον Κρίστοφερ Ντόρνερ, ενός πρώην αστυνομικού ο οποίος κατηγορείται για τρεις δολοφονίες που φέρονται συνδέονται με την απόλυσή του το 2008, προσφέρει η Αστυνομία του Λος Άντζελες.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Πόλης των Αγγέλων, το ποσό του 1 εκατομμυρίου συγκεντρώθηκε από ατομικές δωρεές, αστυνομικά συνδικάτα, επιχειρήσεις και τοπικές Αρχές. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη χρηματική αμοιβή που προσφέρεται στην ιστορία της νότιας Καλιφόρνια για μία ποινική υπόθεση, ενώ παράλληλα η Αστυνομία έχει ξεκινήσει ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 33χρονου καταζητούμενου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ντόρνερ ανάρτησε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ένα «μανιφέστο», μέσω του οποίου ισχυρίστηκε ότι η απόλυσή του από το αστυνομικό σώμα ήταν άδικη, ορκιζόμενος να εξαπολύσει «ασύμμετρο πόλεμο» κατά αστυνομικών και των οικογενειών τους αυτό είχε ως αποτέλεσμα διατεθεί αστυνομική προστασία και γενικές παρακολουθήσεις στις οικογένειες 50 αστυνομικών του τμήματος του Λος Άντζελες. Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Λος Άντζελες κατηγόρησε τον Ντόρνερ πως διαπράττει πράξεις «εσωτερικής τρομοκρατίας». Ένα από τα θύματα που αποδίδονται στον Ντόρνερ ήταν κόρη του διοικητή τον οποίο ο πρώην αστυνομικός κατονόμαζε στο «μανιφέστο» του ως υπεύθυνο για την απόλυσή του.

Ο Κρίστοφερ Ντόρνερ καταζητείται από δεκάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων SWAT στα καλυμμένα από χιόνι βουνά του Σαν Μπερναρντίνο, περίπου 130 χλμ βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, όπου και εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη το φορτηγό του καμένο. Ελικόπτερα συνδράμουν στις έρευνες. Επίσης έχουν διατεθεί τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ενώ έχουν αναλάβει δράση και ειδικά εκπαιδευμένοι ντετέκτιβ σκύλοι.


Από δικαστικές εγκληματολογικές έρευνες προκύπτει ότι θα επανεξεταστούν οι κατηγορίες που διατύπωσε ο πρώην αστυνομικός ότι ρατσιστές συνάδελφοί του ευθύνονται για το τέλος της καριέρας του στην Αστυνομία. Ο Μπεκ επισήμανε πως ζητά να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση διότι λαμβάνει πολύ σοβαρά τις καταγγελίες περί ρατσισμού στο τμήμα του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου