Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δύο νεκροί φοιτητές και τρεις σε κώμα από αναθυμιάσεις - Τι δείχνουν οι έρευνες


Ημέρα πένθους στα ΤΕΙ Λάρισας, μετά τον χαμό των 2 φοιτητών από αναθυμιάσεις

Πηγή: news247
Ημερομηνία: 1 Μαρτίου 2013





Δράμα χωρίς τέλος το χθεσινοβραδινό της οδού Παπαζαχαρίου στη Φιλιππούπολη της Λάρισας, όπου δύο φοιτητές του ΤΕΙ έχασαν την ζωή τους από ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι που κατασκεύασαν από κομμένο θερμοσίφωνα για να ψήνουν και να ζεσταίνονται, ενώ οι τρεις φίλοι και επισκέπτες στο διαμέρισμα νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία της περιοχής. Ο θάνατος των δύο προήλθε από τις αναθυμιάσεις, όταν τους πήρε ο ύπνος στο κλειστό δωμάτιο.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς στα νοσοκομεία 
Τραγικές σκηνές εκτυλίχτηκαν αργά τη νύχτα στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, όταν άρχισαν να καταφθάνουν γονείς και συγγενείς των πέντε παιδιών. Νεκροί είναι οι Σ.Π. και Ν.Π. 21 και 22 χρονών από την Εύβοια και την Κρήτη αντίστοιχα, ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται - οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση - στις εντατικές μονάδες του Γενικού και του Πανεπιστημιακού, ενώ ο τρίτος από τα Ιωάννινα - κάπως καλύτερα - στην Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού. Στο ΤΕΙ κυρήχτηκε σήμερα Παρασκευή, ημέρα πένθους, ενώ οι σοροί των δύο παιδιών αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας στον πόλεις καταγωγής τους.

Τι λένε οι γιατροί
Οι τρεις νεαροί φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας εξ αυτών που αρχικά η κατάσταση του θεωρήθηκε καλύτερη και νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τελικά μεταφέρθηκε επίσης στην ΜΕΘ, με μάσκα οξυγόνου ενώ οι άλλοι δύο είναι διασωληνωμένοι.
Σήμερα εξάλλου, αναμένεται να γίνει και η νεκροτομή των δυο άτυχων νέων από τα Χανιά και την Χαλκίδα 21 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ θα επακολουθήσουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις για την διαπίστωση των ακριβών αιτιών του θανάτου τους.

Το χρονικό μιας ανείπωτης τραγωδίας
Από τις μέχρι τώρα έρευνες τα στοιχεία δείχνουν ότι το μοιραίο σπίτι νοίκιαζαν δύο φοιτητές, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν επισκέπτες. Εκεί για να ζεσταθούν άναψαν το αυτοσχέδιο μαγκάλι, το οποίο όμως δυστυχώς, έμελλε να κοστίσει τη ζωή στους δύο από αυτούς. Φίλη τους που τους αναζητούσε τις τελευταίες ώρες, έσπευσε σήμερα στο διαμέρισμα και με τη βοήθεια της σπιτονοικοκυράς μπήκε στο χώρο όπου βρίσκονταν οι πέντε νεαροί, οι δύο ήδη νεκροί και οι άλλοι τρεις σε άσχημη κατάσταση, από τις αναθυμιάσεις. Γιατρός που διέμενε κοντά έδωσε τις πρώτες βοήθειες στους νεαρούς. Στο σημείο έσπευσε και η Πυροσβεστική χωρίς να χρειαστεί να επέμβει.

Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για ένα ανείπωτο δράμα, για το οποίο την κύρια ευθύνη έχει η Πολιτεία. Μιλώντας στην κάμερα του onlarissa, υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για πολύ ήσυχα και ταπεινά παιδιά, τα οποία απλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο και κατέφυγαν σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, οι οποίοι και τους κόστισαν την ίδια τους τη ζωή.
"Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο;", φέρεται να ρώτησε τους φοιτητές πριν μερικές ημέρες η σπιτονοικοκυρά του σπιτιού. "Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε", της απάντησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου