Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Παιδική πορνογραφία Νίκος Σειραγάκης ο άνθρωπος-τέρας που δικάζεται για ασέλγεια σε 53 ανήλικα αγόρια



Πηγή: iefimerida.gr
Ημερομηνία: Τετάρτη 24 Απριλίου 2013



Στο ορκωτό δικαστήριο Πειραιά συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη του πρώην προπονητή των παιδικών τμημάτων μπάσκετ του ΑΓΟΡ, Νίκου Σειραγάκη, για την υπόθεση παιδεραστίας που έχει σοκάρει όλη τη χώρα.

Σοκ έχει προκαλέσει τόσο στην κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, η είδηση του δασκάλου-παιδεραστή που κατηγορείται ότι έχει ασελγήσει σε 53 ανήλικα παιδιά. Πρόκειται για τον Νικόλαο Σειραγάκη του Ματθαίου και της Κλεάνθης, που γεννήθηκε στις 29/07/1964, και κατοικεί στην οδό Καποδιστρίου 37 στο Ρέθυμνο.

Τον έπιασαν στο κρεβάτι με δύο ανήλικα αγόρια τον άνθρωπο-τέρας
Οι αποκαλύψεις για τη δράση του 47χρονου δασκάλου-παιδεραστή που έπιασαν στο κρεβάτι μαζί με δυο ανήλικα παιδιά στο Ρέθυμνο συνεχίζουν να σοκάρουν. Ο ίδιος παραδέχτηκε τις πράξεις του και αποκάλυψε πως όλα έγιναν με τη συναίνεση των παιδιών, προκαλλώντας με την απολογία του το μένος της ελληνικής κοινωνίας.

"Παραδέχομαι τις πράξεις μου. Έγιναν όμως με τη συναίνεση των παιδιών" είπε με θράσος ο 47χρονος δάσκαλος παιδεραστής από το Ρέθυμνο. Οι αρχές πιστεύουν ότι το έκανε τα τελευταία δέκα χρόνια. Η δίκη διεξάγεται εκτός Κρήτης μετά από αίτημα που υπέβαλε η πλευρά του 48χρονου στην Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Κρήτης και το οποίο διαβιβάστηκε στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου με τον Σειραγάκη να επικαλείται λόγους ασφάλειας.

Το χρονικό της σύλληψης
Ήταν απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου του 2011. Οι αστυνομικοί σπάνε την πόρτα του διαμερίσματος του 48χρονου προπονητή και τον συλλαμβάνουν επ' αυτοφώρω σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 13χρονων αγοριών. Το πρώτο σοκ διαδέχονται νέα ισχυρότερα αφού οι αποκαλύψεις για την διεστραμμένη δράση του είναι καταιγιστικές και συνταράσσουν όχι μόνο την κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά το πανελλήνιο.

Ασέλγησε σε 53 ανήλικα παιδιά
Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου παραπέμπει τον 48χρονο για 53 περιπτώσεις ανηλίκων και ειδικότερα με τις κατηγορίες:
  • Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
  • Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
  • Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση.
  • Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση, κατ" ορθή μεταβολή της κατηγορίας.
  • Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση.
  • Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ" εξακολούθηση.
  • Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.
Όλα τα έξοδα για τον συνήγορο πολιτικής αγωγής της δίκης, έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου. Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 16 μάρτυρες κατηγορίας και τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης.

Σοκ στα τοπικά ΜΜΕ γιατί επέλεξε για δικηγόρο του τον Νίκο Κωνσταντόπουλο
Στον γνωστό ποινικολόγο και πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, στράφηκε ο παιδεραστής-προπονητής Νίκος Σειραγάκης, προκειμένου να του ζητήσει να αναλάβει την υπεράσπισή του, αίτημα που φαίνεται κατ' αρχήν να αποδέχτηκε ο πρώτος αν και φέρεται να μην έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας, έγραφαν τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης.

Στην παρακολούθηση της όλης υπόθεσης, εκείνο βέβαια που προκαλεί εντύπωση είναι η αλλαγή υπερασπιστικής γραμμής που φέρεται να σχεδιάζει ο Σειραγάκης, σε σχέση με κείνη που είχε ο Ρεθυμνιώτης δικηγόρος του, Θωμάς Λεχωβίτης, ο οποίος μελετώντας τη δικογραφία και το υλικό της είχε συστήσει στον πελάτη του να πει την αλήθεια στην ανακρίτρια και να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Έτσι, ο δράστης είχε ομολογήσει μέρος, έστω των βαρύτατων πράξεών του. Όμως, σύμφωνα με δικαστικά στοιχεία, η γραμμή του παιδεραστή πλέον με τον νέο συνήγορο, του οποίου τις υπηρεσίες ζήτησε, είναι σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Δηλαδή, ο Σειραγάκης, λίγες μέρες μετά την απολογία και την ομολογία του, μπαίνει στη λογική να ανασκευάσει όσα είχε παραδεχτεί στην ανακρίτρια και να δηλώσει αθώος αποδίδοντας σε σκευωρία της Αστυνομίας τη σύλληψή του και την απόδοση εις βάρος του εγκληματικών ενεργειών κατά ανηλίκων.

Σύμφωνα με στοιχεία από σχετικές έρευνες, μέλος από την οικογένεια του παιδεραστή ήρθε σε επαφή με τον κ. Κωνσταντόπουλο ζητώντας του να αναλάβει την υπόθεση και προτείνοντάς του να χαράξουν από κοινού με τον Ρεθυμνιώτη δικηγόρο τη νέα υπερασπιστική γραμμή του δράστη στο πλαίσιο που αναφέρουμε παραπάνω. Είναι όμως άγνωστο αν ο κ. Λεχωβίτης δεχτεί να παραμείνει στην υπόθεση υπακούοντας στην επιθυμία του δράστη να αλλάξει πλεύση υπεράσπισης.

Σε περίπτωση που τελικά ο κ. Κωνσταντόπουλος αναλάβει τον χειρισμό της υπόθεσης του παιδεραστή, στην κατεύθυνση της άρνησης της ενοχής και της ανασκευής όσων έχει ήδη ομολογήσει, μπορεί είτε να προβεί σε άμεση ενέργεια ζητώντας από την ανακρίτρια συμπληρωματική απολογία για τον δράστη, στη διάρκεια της οποίας θα εμφανιστεί ως λευκή περιστερά είτε θα «φυλάξει» τη γραμμή του για άλλο στάδιο της διαδικασίας, δηλαδή στο ακροατήριο πλέον.

Η προσπάθεια του παιδεραστή, να βρει νέο συνήγορο και να αλλάξει υπερασπιστική γραμμή είναι φανερό πως αποσκοπεί στην αποφυγή της βαρύτατης ποινής που επισύρουν τα ήδη ομολογημένα εγκλήματά του, χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν τα ανομολόγητα που θα τα κρίνει το Δικαστήριο, όταν φτάσει η ώρα να βρεθεί στο εδώλιο (εννοούμε εκείνα για τα οποία υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις και ο ίδιος δεν παραδέχτηκε στην ανακρίτρια).

Τώρα, κατά πόσον μπορεί να πείσει ένα Δικαστήριο το επιχείρημα της σκευωρίας και της αθωότητας, όταν εκτός μεγάλου αριθμού μαρτυρικών καταθέσεων, υπάρχει αυτόφωρη σύλληψη του παιδεραστή, μέσα στο σπίτι του με δυο ανήλικα παιδιά -και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία περιγραφής της εικόνας που αντίκρισαν, αυτόφωρη σύλληψη όχι με την παρουσία αστυνομικών μόνο αλλά με την παρουσία εισαγγελέα, γεγονός που καθιστά νόμιμη και αδιαπραγμάτευτη από πλευράς εγκυρότητας τη δυσώδη υπόθεση της παιδεραστίας, αυτό είναι κάτι που θα το χειριστεί κατά το δοκούν ο νέος του συνήγορος, όποιος κι αν είναι αυτός.

Αμετανόητος ο άνθρωπος-τέρας
Αμετανόητος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε στο Ρέθυμνο την 1η Δεκεμβρίου του 2011. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, ο Σειραγάκης υποστήριξε ότι δεν παρέσυρε τους ανηλίκους λέγοντας πως όσα συνέβησαν ήταν μέρος ενός "παιχνιδιού μύησης" σε μία προσπάθεια να ξεπεράσουν τα ταμπού και τις φοβίες τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος ανέφερε πως δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να εμπλακεί σε μία κατάσταση που προϋπήρχε, ενώ αρνήθηκε την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο Σειραγάκης, η δράση του οποίου προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, αλλά ιδιαίτερα στην κοινωνία του Ρεθύμνου, κατηγορείται για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 53 ανηλίκων, καθώς επίσης και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου